Mindre mysiga tillfällen och tendenser

Alla par har varit med om kriser, ibland så pass allvarliga att förhållandet inte återhämtar sig, vilket gör att en separation eller skilsmässa blir oundviklig. Detta kan dock undvikas om man upptäcker oroväckande tendenser i tid.

En oroväckande tendens kan vara om mannen tillbringar oroväckande mycket av sin vakna tid framför , eller om han planerar en resa till Las Vegas med sitt grabbgäng på ett datum som han ”råkat glömma” även är parets årsdag. Det gäller att åtgärda sådana saker i tid, för de är ofta tecken på att saker står allt annat än rätt till i förhållandet.

 

Parterapi

En lösning för de som upplever att kärleken är satt på undantag kan vara parterapi. Det finns många olika former av terapi, som fungerar olika bra för olika par. Allra störst är intresset i Norrbotten och på Gotland, framför allt i Arvidsjaurs och Arjeplogs kommuner.

Eftersom vi idag gör allt mer via internet, däribland spelar på casino vilket redan nämnts, pågår också försök med att ge parterapi på nätet. Linköpings universitet kommer att genomföra en studie för att se om det går att genomföra terapin på detta sätt istället. Docent Per Carlbring har efterlyst frivilliga par som vill delta i studien, och intresset uppges vara stort.

Det återstår att se om parterapi på nätet är något som kommer att slå i framtiden. Man bör dock komma ihåg att alla förhållanden inte kan räddas: det kan finnas en anledning till att krisen uppstår som är djupare än så, och alla fungerar faktiskt inte ihop, åtminstone inte i längden.

Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>