Starta ett familjeföretag tillsammans?

Det är många som tycker att det automatiskt kan skapas en trygghet och en tillgänglighet till ett familjeföretag. Speciellt om det har gått flera generationer inom företaget, då detta blir ett tecken på att det som företaget gör är värdefullt och värt att bevara. Har flera generationer i en familj kämpat för att hålla liv i företaget måste det också vara värt för mig som kund att köpa deras produkt eller tjänst. Åren blir ett kännetecken för kvalitet, i alla fall mentalt.

 

Viktigt att tänka på när nästa generation tar över

I verkligheten behöver inte varje generation haft samma brinnande intresse och man kan också ha behandlat verksamheten väldigt olika. Vid ett generationsskifte i en verksamhet kan många frågetecken uppstå. Är nästkommande generation villiga att ta över eller bör man fundera på andra handlingsalternativ för att verksamheten ska kunna fortsätta? Var det länge sen man gjorde en utvärdering kan det vara dags att undersöka vad företaget egentligen är värt i dagsläget. Detta är några av alla de saker som man behöver utvärdera och veta när man planerar inför så pass stora förändringar inom företaget som ett ägarskifte innebär för en verksamhet.

 

Framgångsrika familjeföretag

Ute i näringslivet finns det gott om framgångsrika familjeföretaget. En del av dem har redan hunnit uppleva generationsskiften och vet vad det hela innebär, både känslomässigt och rent ekonomiskt och juridiskt. Andra har ännu inte funnits så länge att det generationsskifte har blivit aktuellt. Far och son Holt startade för mer än tio år sedan ett företag tillsammans då de båda blivit inspirerade under en resa. Företaget kallade man för Smaklöken, och tillsammans kom man att bli experter på kryddblandningar och kryddor.  Tillsammans är de ett av många exempel på lyckade företag och här kan man läsa mer om deras historia.


Leave a Reply

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>